Vila Vinka
- sobe
- A3
- A4
- A5
Restoran
Aktivni odmor
Lokacija
Tučepi
Izleti
Rezervacije
Kontakt
Knjiga gostiju
 
Artur Muller: Hrvatske primorske ceste i otoci, Putovanje za motocikliste

Strana 28

Vozimo se još jednom natrag u Tučepi. Također nismo u početku imali sreće. Nekoliko pansiona se renoviraju, drugi su već zatvoreni. Napokon nađemo pansion: U “Villi Vinka” (Dračevice 12 21324 Tučepi, Telefon: 00385 21 623 162) ima još slobodnih soba. Ponovno susrečemo impozantnu gostoljubljivost. Domačica, Vinka Čović ponudila nas je vinom, limunadom, kavom, kolačima i domači napravljenim palačinkama. Htjeli smo još nešto obići, pa smo uzeli samo limunadu.

Strana 36

Prije mraka došli smo direktno u Villu Vinka. Nakon jela u jednom restoranu na plaži, popili smo s Vinkom još jednu čašu vino. Ona nam je objasnila da su prošle godine od prijatelja posudili novac da bi svoj pansion uredili: sada imamo 14 soba, ali malo turista. kaže Vinka.. rat ...

Slijedeći dan ustali smo nešto kasnije, pakirali smo se na miru i uživali u obilnom i raznovrsnom doručku, koji nam je Vinka servirala. Ona je za nas napravila palačinke i ispekla male kolače - jednostavno DIVNO. Na odlasku poklonila nam je još dvije 1-litarske flašu domačeg spravljenog crnog vina. Jednu flašu smo spremili, a za drugu smo se zahvalili..